Hvis du gerne vil have en hud, der holder sig smuk i mange år, kan det kun gå for langsomt med at implementere en rutine. Heldigvis behøver det ikke være svært, dyrt eller tidskrævende. Tværtimod kan du nemt og hurtigt komme i gang med et par enkelte gode tips. 

Din hud skal holde hele livet, og holder den sig smuk, er det selvfølgelig et plus. Du kan selv gøre rigtig meget for at holde huden sund og lækker i hverdagen. Det er altid en god idé at implementere effektive rutiner, så du er sikker på at få det gjort. Her får du vores bedste tips. 

  1. Vælg produkter efter din hudtype

Der er ingen, der siger, at du behøver investere guld og grønne skove i din hudpleje. Alligevel er det en god idé at vælge nogle produkter, du bliver glad for. Hudplejeprodukter kan købes mange forskellige steder, fx på hjemmeland.dk. Her finder du alt lige fra dagcreme til ansigtsbørster. 

Når du skal vælge produkter, er det helt afgørende, at du tager højde for din hudtype. Har du tør hud, har du brug for produkter med masser af fugt. Er din hud omvendt fedtet, skal du holde dig fra fede og olieholdige produkter. Har du sensitiv hud, bør du undgå parfume. 

  1. Rens huden hver dag

Der er få essentielle hudplejeprodukter, som det er svært at undvære. Et godt eksempel er ansigtsrens. Med et godt renseprodukt får du renset huden i dybden. Det er langt mere effektivt, end hvis du blot bruger vand og sæbe.  

Som regel anbefales det at bruge produktet et par gange om dagen. Det kan fx være om morgenen, når du står op, og om aftenen, inden du går i seng. Det er gode tidspunkter af flere grunde. For det første er det nemt at implementere en hudplejerutine her, fordi du alligevel skal børste tænder og ordne lignende ærinder på badeværelset. 

For det andet har huden godt af at blive renset morgen og aften. Vi sveder og udskiller forskellige bakterier om natten, hvorfor huden har godt af en morgenrens. Ligeledes er huden blevet udsat for snavs og sved i løbet af dagen, og derfor er en aftenrens på sin plads. 

  1. Serum og dagcreme 

Når dit ansigt er blevet renset, er huden klar til at tage imod skønne, plejende produkter. Her er det rigtig godt at have en god dagcreme ved hånden – og eventuelt en natcreme til om aftenen.  

Du kan med fordel opgradere rutinen med et lækkert serum, hvis du har budgettet til det. Det er nemlig nogle relativt dyre dråber. Påfør dit serum på nyvasket hud og afslut med dag- eller natcreme.