Der er flere måder man kan spare nogle penge på – en af måderne er at kontrollere hjemmets varmeforbrug. Hvis ikke man holder øje med sit forbrug kan det hurtigt løbe løbsk. Og hvis man bor i en af de lejligheder som har et særligt stort varmebehov, så er der også mulighed for det man kalder korrektion for udsat beliggenhed. Her kan man nemlig opnå en rabat.  

Der er mange udgifter der går til at bo i hus eller en stor lejlighed. Hvis man gerne vil holde styr på budgettet, er det derfor en god idé at få overblik over hjemmets forbrug af vand og varme, så man kan spare nogle penge samtidig med at gøre miljøet en tjeneste. Og hvis man eventuelt mener at man bor i en særlig udsat lejlighed i forhold til varmeforbrug, så kan læse mere på Brunata om korrektion for udsat beliggenhed.   

Hvad du kan gøre 

Der er flere faktorer der kan påvirke priserne på varme. Det kan blandt andet være afhængigt af om hjemmet bruger gas eller el til at varme op med. Men uanset hvordan hjemmet bliver varmet op, så kan man selv gøre nogle ting for at holde forbruget nede. I første omgang er det en god idé at få overblik over sit forbrug, så man ved hvor store beløb der går til varmeforbruget fra måned til måned.  

Effektiv brug af varme  

Man kan også spare mange penge i længden ved kun at varme de rum op, hvor familien opholder sig. På den måde bruger man varmen mere intentionelt. Hjemmets varmeforbrug kan også gøres mere effektivt ved at lukke dørene ind til de værelser der bliver varmet op. På den måde bliver varmen inde for de vægge hvor man opholder sig. Det er mere effektiv brug af varme og ressourcer.