En af 2018’s helt store trends i køkkenet har været en Sous Vide, som har hjulpet mange tusinde danskere med at forkæle smagsløgene. Her kan du læse mere om den famøse trend og hvorfor et af dine mål for 2019 bør være at få fingrene i en Sous Vide.
Sous Vide’en kort fortalt
Sous Vide er en madlavningsteknik, hvor man vakuumpakker fødevarer og tilbereder dem i et opvarmet vandbad. Teknikken er i mange år blevet brugt i restaurantkøkkener, men i løbet af de sidste par år har den også sneget sig ind i danskernes private køkkener – og den er kommet for at blive.
Man kan en klassisk Sous Vide, der ligner en gammeldags frituresteger, men man kan også få en Sous Vide stav. Det er en mindre model, som kan anvendes i en stor gryde. Den fylder ikke så meget i køkkenskabet og er nem at have med at gøre, hvilket nok er en af grundene til, at flere vælger at investere i en Sous Vide stav. Du kan læse mere om og købe den her.
Perfekt kød hver eneste gang
Man kan tilberede mange forskellige madvarer med en Sous Vide, men den bliver hovedsageligt brugt til kød. Med den kan man nemlig tilberede perfekt kød hver eneste gang. Vandbadet gør, at kødet bliver varmet jævnt igennem, og du skal ikke bekymre dig om, hvorvidt det får for meget nogle steder.
Nem men lækker mad til gæsterne
Med en Sous Vide er der ingen stress, når der kommer gæster på besøg. Mens kødet tilberedes, kan du koncentrere dig fuldstændigt om tilbehøret. Når kødet er færdigtilberedt, skal du som det eneste give det et par minutter på en varm pande, skære det ud og servere det sammen med dit tilbehør. Således kan du uden det store besvær tilberede lækker mad, som dine gæster sent vil glemme – hvis de altså nogensinde gør det.