Hvad vil du være, når du bliver stor? Det er et spørgsmål, som for nogle bliver sværere og sværere at svare på, jo ældre man bliver, og jo tættere man kommer på at skulle tage beslutningen om, hvilken vej man vil gå. Hvis du som barn svarede opfinder, når nogen spurgte dig, hvad du vil være, så har du måske allerede overvejet at gå iværksættervejen. Danmark er et af de mest innovationslystne lande i Europa, og hvis du er kreativ og opfindsom, så er det måske den helt rette vej at gå. 

En stejl vej at gå

Iværksættervejen er på mange måder en svær vej at gå. Selvom der er mange, der drømmer om at blive iværksætter, så kræver det først og fremmest, at man får en god idé, eller man formår at udvikle et koncept, som der med stor sandsynlig vil være efterspørgsel på på markedet.

I dag behøver man heldigvis ikke at opfinde den dybe tallerken for at stable en succesfuld virksomhed på benene, men det kan alligevel være en fordel, hvis man formår at udvikle et koncept eller et produkt, som endnu ikke eksisterer på markedet, og som der kunne være et generelt behov for.

Det er oftest via en erfaren mangel at den gode idé opstår. Det skete eksempelvis for Erling Vangedal-Nielsen, da han erfarede, at han manglede noget, der kunne køle hans whisky ned, når nu han ikke havde plads til at fylde fryseren med is, som han kunne hakke i stykker, når behovet opstod. Heraf opstod idéen til isterningeposen. En idé der skulle vise sig at være millionindbringende.

Hvis du bærer rundt på en lige så god idé, så kan det betale sig at springe ud som iværksætter. Særligt hvis du sørger for at få idéen beskyttet af en varemærkeregistrering. Det gjorde Erling Vangedal-Nielsen, og det har holdt konkurrenter væk fra at stjæle hans gode idé.