Online handel har blomstret op igennem de seneste år, og danskerne handler på net som aldrig før. Det giver nye muligheder til indretning og garderobevalg, når man kan finde fantastiske tilbud på mærkevarer fra hele verden, men der findes en bagside af medajen. Nettet florere nemlig med billige kopivarer, og det kan være svært at kende forskel på kopi og den ægte vare, når man handler online. 

Undgå ekstra regning i tolden

Det kan hurtig blive dyrt at købe kopivarer, f.eks. hvis din vare bliver stoppet i tolden. Reglerne er komplekse, det kan være forskel på om du køber indenfor EU, eller udenfor EU, og du må ikke selge kopivarer videre. Den bedste måde at undgå en ekstra regning i tolden, er at undgå at købe kopivarer fra udlandet. Med den voksende online handel, så kan man i princippet købe mærkevarer fra hele verden, og man kan være heldig at spare mange penge på et godt tilbud.

Men, man kan også være uheldig at købe en vare som ikke er ægte, og som dermed alligevel ender med at koste en ekstra. Det er altid en god tommelfinger regel at undersøge om varen har varemærkeregistrering. Hvis prisen på en vare er meget lav, i forhold til hvad for et mærke den udgiver sig for at være, så er det stor sandsynlighed for at du kigger på en kopivare.

Det er altid en god ide at undersøge virksomheden du handler ved, en ekstra gang. Undersøg om der er kontaktoplysninger, og hvor virksomheden hører hjemme. I dag er der også rige muligheder for at du kan læse dig op på andre kunders erfaring med samme virksomhed. Hvordan ser brugeranmeldelserne ud, og hvilke erfaringer har andre kunder haft med sine varer.  Hvis det er en eksklusiv, og kostbar, vare du skal købe, kan du bede om et bevis på at varen er ægte.